Baba
Cica
Csibe
Kutya
Nyuszi
Pingvin
Főoldal Helyszinek IX. kerület Köbli Gabriella Szilvia

Köbli Gabriella Szilvia

“Ha megszólal benned egy hang, hogy te nem tudsz táncolni, akkor csak táncolj nyugodtan tovább, és a hang el fog némulni!” Vincent Van Gogh nyomán a táncra adaptálva
Köbli Gabriella Szilvia

 

Gyermekként zenét tanultam: alapfokú zenei tanulmányaimat zongora tanszakon végeztem. A tánccal csak később felnőttként kerültem közeli kapcsolatba: gyermekkori vágyamat valósítottam meg, amikor a mozgással kapcsolatosan ért negatív élmények ellenére parkettre léptem.

 

Először társastáncot, illetve versenytáncot (Fenomén TSE) és musical táncot (Madách Musical Stúdió) tanultam, majd rabul ejtett a divattáncok sokszínű világa, főként a swing alapú és latin táncok, de kipróbáltam a hastánctól kezdve a hip-hop stílusig mindent.

 

Mikor ráébredtem, hogy a megfelelő testtudat, erőnlét és izoláció a színvonalas tánc legfontosabb alappillérei, balett és jazztánc órákra kezdtem járni fejlesztés céljából, de közben a praktikumból szerelem lett, és tart már 10 éve.

 

6 éve tanítok az Oktogon Tánc Centrumban boogie-woogiet, ami a legvidámabb és legkreatívabb páros tánc, amellyel valaha találkoztam. A Mozdulatcsiszoló Táncműhelyben 2019-ben kezdtem tanítani, mert boldoggá tesz, amikor azt látom, hogy a mozgás és a tánc az óvodás korú gyermekek életének elemi és szeretetteljes részévé válik. Az óvodás korú gyermekekkel való foglalkozás számomra egyszerre öröm és igazi szakmai kihívás is egyben, hiszen az óvodáskori tapasztalatok meghatározók a személyiségfejlődés szempontjából. 7 éves korig a jobb agyfélteke kicsivel fejlettebb a balnál, ami azt jelenti, hogy a gyermekek az információt hatékonyabban gyűjtik be zenén, ritmuson, mozgáson stb. keresztül.

 

 1. februárjában Tánc Instruktor szakképesítést szereztem, jelenleg pedig a pszichológia BA képzést befejezve idén ősszel folytatom fejlődés és gyermekpszichológiai tanulmányaimat mesterszakon. Emellett elvégeztem egy 300 órás tánc- és mozgásterápiás önismereti képzést, melynek eredményeképpen részt tudok venni a soron következő tánc- és mozgás terapeuta képzésben.

 

Ezzel a sokszínű tapasztalattal és tudással fűszerezve tartom az óráimat a gyermekeknek, hogy a tánc a mozgás önfeledt megélése mellett, a személyiségfejlődésük színtere is lehessen. A boldog gyermekkor elérhető, csak ne felejtsünk el játszani, mozogni, ugrálni és énekelni minél többet.

    
Kurzusok és mesterek:

 • Balett, gimnasztika és jazz:
 • Bakó Gábor
 • Balogh András
 • Lakatos János
 • Adorjánné Olajos Andrea
 • Horváth Anikó
 • Raza Hammadi

 

Társastánc/versenytánc:

 • Koltai Ottó
 • Richter András
 • Lemákné Szabó Etelka

« IX. kerület

Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ