Baba
Cica
Csibe
Kutya
Nyuszi
Pingvin
Főoldal Hasznos tudnivalók Hogyan hat a személyiségre a gyermekbalett?

Hogyan hat a személyiségre a gyermekbalett?

Ürmössy Mónika pszichológus véleménye

Ahogyan a műalkotások általában, a mese is szórakozást nyújt, fejleszti szépérzékünket, magával ragad. A mese szerepet játszik a gyermek önismeretének alakulásában és segíti személyisége fejlődését, sok szinten és sokféleképpen gazdagítja a gyermek életét, pszichológiai hatását pedig azért tudja kifejteni, mert elsősorban műalkotás.

Hogyan érez a gyermek balettóra közben, miért jó a mese az órán?

 

A mese az, amit a gyermek minden műalkotásánál jobban megért és a gyermek pillanatnyi érdeklődésének és szükségleteinek megfelelően egyazon mesében sokféle értelmet találhat.

A mese tehát nagyon fontos a gyermek bontakozó lelki életének fejlődésében, hiszen elröpíthet őt egy más, egy titokzatos világba, mert a mese  egy igazi varázstükör.

Ha a mesét táncban is megjelenítjük, összekapcsoljuk, mint ahogyan azt már évek óta teszi/tesszük / G.Gy. / a Mozdulatcsiszoló táncműhelyben, sokkal élvezetesebbé válik számára a mese megélése,  még több lehetőség nyílik pillanatnyi szükségleteik  feldolgozására, még inkább belevonódik az események sorozatába. A tánccal, azonkívül, hogy direkt módon is felveheti a megjelenítendő mesealak szerepét, „álarcát” nemcsak a figyelme, de a memóriája és a kreativitása is fejlődik a gyerekeknek.

Az idei évben Andersen Hamupipőkéje kerül színpadra, amelyben meseszereplők sora jelenik meg, sok zenével, pompás jelmezekkel, színpadi technikákkal  és természetesen  nem utolsó sorban nagyon sok tánccal.

Vagy:

Az idén Andersen Hamupipőkéjét, az európai meseirodalom egyik legszebb darabját álmodta színpadra a mesternő, kicsikkel és nagyokkal. Ismerve őt, az év végi bemutató sem szűkölködik majd táncban, zenében és látványban.

« Hasznos tudnivalók

Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ