Baba
Cica
Csibe
Kutya
Nyuszi
Pingvin
Főoldal Mit tanulhatnak az óráinkon? A balettórák anyaga korosztályonként

A balettórák anyaga korosztályonként

Mit tanítunk a kis balerináknak?

 A pöttöm balett órákon a gyerekeket egy rendhagyó órával várjuk, ahol bevezetjük őket a balett mesebirodalmába. Klasszikus zenéket hallgatunk, ritmust tapsolunk, majd a gyakorlatokkal ismerkedünk. Ezen az órán még anya is részt vehet, amig szükség van rá!

 

Az óvodás csoportokban balett előkészítő gimnasztikát tanulunk, mely a koruknak legmegfelelőbb tananyag. Ez a speciális mozgásanyag nyújt, lazít és erősít, miközben a zenére végzett mozdulatokkal a ritmusérzékük is fejlődik. Az óvodás órákat 2-3 korcsoportba szervezve tartjuk, mivel a gimnasztikai anyagot is nehezítjük, ahogy fejlődik a gyermek.

Az óvodás csoportokban elsősorban a balettórákon való fegyelmezett viselkedésre, alapvető balett szabályokra, helyezzük a hangsúlyt azonban ez nem zárja ki azt, hogy a felszabadult mozgásra tanítjuk a növendékeket.  Számunkra nagyon fontos hogy a gyermek ki tudja magát fejezni a mozdulataival, bátran merjen improvizálni. Vállalja saját magát, és ki merjen állni a többiek elé, amire iskoláskorában és egész felnőtt léte alatt szüksége lesz!

 

A kisiskolás csoportokban balett rúdgyakorlatokat tanítunk egyszerűsített formában, de a gimnasztikát is tovább folytatjuk a rúd gyakorlatok kiegészítéseként. A klasszikus balett mozdulatokat iskolás kortól lehet szépen kidolgozni, ezért ezek az órák művészi élményt nyújtanak a növendékeknek.

A felsősök óráján magas szinten folyik az oktatás, heti 2x90 perc komoly munka, és az erdménye: brilliáns szólók, elegáns csoport koreográfiák. A tanév végi mesebalett főbb szerepeit a csoport tagjai táncolják!

 

Színpadi előadások:

Minden május vége, az egész tanév megkoronázása: Egy mesebalett!

Amelyre még az óráknál is lelkesebben készülnek a gyerekek: tantermi összpróba, színpadi próba, főpróba, és mindez jelmezben : színes tütük, tündérszárnyak, manósapkák, cicafülek és egérfarkincák kerülnek elő a jelmeztárból és kezdődhet a MESE!

 

Balett és mese gyerekeknek

Mit kell megtanulnia egy óvodásnak?

A óvodások balettoktatása teljesen másképp zajlik, mint egy iskolás, vagy felnőtt csoporté. Az óráknak elsősorban szeretet, gondoskodást kell sugároznia a kisgyermekek felé. Először el kell nyerni a kis balerina jelölt bizalmát, ami nem mindig megy első alkalommal.

Tovább »

 

Balett és modern tánc iskolásoknak

Hogyan tanítjuk az iskolás gyerekeket?

Az iskolaérett gyerekek, több ideig tudnak figyelni, és ha mozgásról van szó, még tovább tart a figyelem összpontosításuk. Ezért 60 vagy később 90 percesek a balettórák, ahogy érettebbek lesznek. 8 éves kortól már több információt képesek befogadni:

Tovább »

 

Balett és modern tánc felnőtteknek

A művészi munka részletei mindkét stílusban

A két tanfolyamot együtt végezve lehet a legjobban előre haladni, mert a balett minden tánc alapja, a modern tánc pedig a kifejezőkészséget, előadóképességet fejleszti.

Tovább »

« Mit tanulhatnak az óráinkon?

Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ