Baba
Cica
Csibe
Kutya
Nyuszi
Pingvin

Balett és mese gyerekeknek

Mit kell megtanulnia egy óvodásnak?

A óvodások balettoktatása teljesen másképp zajlik, mint egy iskolás, vagy felnőtt csoporté. Az óráknak elsősorban szeretet, gondoskodást kell sugároznia a kisgyermekek felé. Először el kell nyerni a kis balerina jelölt bizalmát, ami nem mindig megy első alkalommal.
A legtöbb óvodásnak rendszeres óralátogatásra van szüksége ahhoz, hogy a tanárban megbízzon és örömmel menjen gyakorolni. Bár az óra menete legtöbbször ugyanúgy zajlik, és ez biztonságot ad, - a különböző feladatok ismételgetése - nem minden gyermeknek okoz örömet. Ezért az órákon arra törekszem hogy valami különleges, valami más is legyen minden egyes alkalommal.Változatos témákat adok meg a szabad tánc alkalmával, és azokról röviden mesélek is. Ha a gyerek megjegyzi az intenzív bemelegítés után, hogy "dobog a szíve", egy kicsit erről adok felvilágosítást, ha a lába húzódik nyújtáskor, megpróbálom elmagyarázni, hogy ez természetes, és elkerülhetetlen, de vigyázni kell, hogy nehogy túlzottan megfájduljon. Mindent az ő szintjükön mondok egyszerű szavakkal,amit az órák folyamán többször ismétlünk is, ezáltal rögzül.
A ritmikus mozgást tapssal, mondókával, vagy számolással kötjük össze, így könnyebb megjegyezni. 
 
A szülők egy része azért iratja be gyermekét balettra, hogy fegyelmet, kitartást tanuljon. Ez teljes mértékben igaz, mert a balett tanulás nem azonnal hozza meg a gyümölcsét, hanem több év alatt. A Táncművészeti Főiskolán 10 éves kortól kezve 9 éven keresztül minden nap gyakorolnak az elkötelezett növendékek. A Mozdulatcsiszoló Táncműhelyben csak hetente 2x tanulunk, de aki komolyan veszi, teljes figyelemmel, otthoni gyakorlással, azt a gyermeket meg tudjuk tanítani, és a színpadon megbízható tudással állhat ki a nézők elé.
A kezdő óvodások hamar megtanulják a balettórán elvárható fegylemet, egyszerűen azért, mert érdekli őket a balett, és Gyöngyi néninek, vagy valamelyik kollégámnak meg akarnak felelni. A haladók pedig már úgy jönnek a 2. tanévben, hogy tudják, mit vállalnak a balettórára járással.
 

« A balettórák anyaga korosztályonként

Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ