Baba
Cica
Csibe
Kutya
Nyuszi
Pingvin
Főoldal Mit tanulhatnak az óráinkon? Verbőczi Noémi véleménye az iskoláról

Verbőczi Noémi véleménye az iskoláról

A balettórák hasznossága

Verbőczi Noémi vagyok, 19 éves, balett-táncos. Mindig is egy örökmozgó típus voltam, ami már kisgyermek koromban feltűnt a szüleimnek, ezért édesapám 3 évesen elvitt az FMK-ba táncolni. Így kerültem, Garbaisz Gyöngyi nénihez.
Verbőczi Noémi véleménye az iskoláról

Ő voltaképpen az egész karrierem elindító rugója, és alapja. 5 évig jártam minden héten rendszeresen a táncóráira. Minden egyes alkalom egy öröm, és játék volt számunkra, annak ellenére, hogy keményen dolgoztunk, de nekünk mindez fel sem tűnt, mert olyan pedagógiával nevelt mindannyiunkat amit nagyon kevesen tudnak  itthon, és világszerte. Véget nem érő szeretettel, és hatalmas tudással. Ezért szerettünk mi mindannyian hozzá járni. Következetes volt, de soha nem emelte el a hangját,mégis az Ő óráján rend volt és fegyelem. Ott mindenki egyenlő volt, mindenki ugyanazt a bánás módot kapta, minden tehetség és ügyesség ellenére, így senki soha nem érezhette azt, hogy Ő most jobb vagy rosszabb mint a másik. Ez kizárta a kudarc élményt, így mindannyian folyamatosan inspirálva voltunk. De ami a legfontosabb a tánccal együtt megtanított bennünket az életre is, hogy hogyan tartsuk magunkat, hogy hogyan beszéljünk, hogy hogyan viselkedjünk a nemünkhöz méltóan. Azaz  elegancia, az a tartás amit ott tanultam az egész eddigi életemre kihatott.

Megvallom nem mindig volt kedvem balett-órára menni,de amikor elkezdődött a zene, Gyöngyi néni valahogy mindig megoldotta, hogy minden alkalom egy öröm legyen. Tökéletesen felépített módszerrel nevelt minket, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mikor bekerültem a Balettintézetbe már rendelkeztem a megfelelő alapokkal hajlékonyággal, és izomzattal. Olyan ez mint egy építkezés. Homokra nem lehet erős várat építeni, de Gyöngyi néni egy olyan szilárd talajt adott számomra amire bátran, és biztosan tudtam építkezni. De mégis a legfontosabb amit ott tanultam meg az a tánc szeretete. Az öröm, az akarat, a kitartás amik később nagyban hozzájárultak kitűnő tanulmányi eredményeimhez is.

Minden gyermek és szülő számára a szívem mélyéről ajánlom ezt a csodálatos hölgyet, és azt a világot amelyet Ő képvisel.  A táncot, a balettot, a mozgást ami mára már sajnos egyre veszt értékből, ebben  a globalizát, elkényelmesedett világban. Gyermekkorában a kislányok nagy részének az az álma, hogy egyszer balerina lesz, és ezt az esélyt mindannyiuknak megkell adni. Bár ennek ellenére nem mindenkinek az lesz a dolga ha felnő hogy az is legyen. Bár kívánnám, hogy mindenki megtapasztalhassa ezt az örömet amivel ez a karrier jár, minden fájdalom ellenére. Egy esély hogy adhass az embereknek, hogy szépséget, békét hozz arra az időre a életükben, ameddig a színpadon vagy, hogy ha csak egy hajszálnyival is de lehetőséged van arra, hogy szebbé tedd a világot

« Mit tanulhatnak az óráinkon?

Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Babaház
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ